Biurowiec w Laval – światło i cień - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Biurowiec w Laval – to dzieło pracowni Périphériques Marin + Trottin Architectes. Projektowi przyświecała idea, by stworzyć miejsce pracy nie tylko funkcjonalne i ergonomiczne, ale i maksymalnie przyjazne – po prostu takie, w którym użytkownicy czuliby się dobrze. Jak to się udało?

 

Biurowiec w Laval jednak przede wszystkim miał zapewnić dobre warunki pracy – naturalną wentylację wnętrz i dostęp światła słonecznego. Projektanci z biura Périphériques Marin + Trottin Architectes zaprojekowali w pełni przeszklony gmach, zabezpieczony jednak przed nadmiernym nagrzaniem. Szklane elewacje budynku osłonili zewnętrznymi żaluzjami. Od ulicy żaluzje wykonano z perforowanej blachy, od strony patio – z drewna.

Tagi

Hot


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego
Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego

Wyniki konkursu architektonicznego na projekt osiedla w programie Mieszkanie Plus w Krakowie ogłoszo ...

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera