Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze restauracji YUZU w Bałtyku

 

Czas czytania: ~1 min


Hanna Włodarczyk zaprojektowała wnętrze japońsko-peruwiańskiej restauracji YUZU, która mieści się w budynku Bałtyk w Poznaniu. Minimalistyczne i surowe smaki Japonii oraz peruwiańska wyrazistość i zdecydowane aromaty są odzwierciedlone w wystroju wnętrza.

 

2T5QFqjweCDUfzEX8BLCZ7o9QZ3rPH2YhxoYLMwQwLHmxZmWOxgCNQO3fzcN_rn2a4470-previewjpeg.jpeg

Yuzu serwuje m.in. ryby tylko z ekologicznych połowów, które lądują na talerzach gości maksymalnie w 36 godzin. W jaki sposób smaki z talerzy i dwie tak skrajne i odległe temperamentami kultury wpłynęły na wygląd wnętrza wnętrza restauracji?

0DLjmBpvQsWBscdpkFGN9SvHbby7IKyxck2IW9cK0xWto9WTpEa97x6LH0t8_rn2a4488-previewjpeg.jpeg

Znajdziemy tu nie tylko beton, ale także plecione z giętkiego, egzotycznego drewna meble, drewniany, surowy blat czy tropikalne, tworzone z ciemnego drewna lampy.

 

Zobacz restaurację YUZU


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne

Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017
Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017

Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017 zostały właśnie docenione. Po raz drug ...

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera