Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze inspirowane niebieskim muralem ze złotymi liniami

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni Tremend zaprojektowali wnętrza własnego biura, które jest wizualną wizytówką tej marki. Motywem przewodnim, który pojawia się w różnych pomieszczeniach, jest niebieski mural ze złotymi, geometrycznie przecinającymi się liniami. Nie dominuje on nad całością, a jedynie akcentuje swą obecność i spaja cały projekt w jedną kompozycję.

 

xLRG4ZjR1c45gx7P0bhy7S9ApWlcD7nfbCQimvOVo77iSShU4vmBkllfSwiD_siedziba-biura-architektonicznego-tremend-5jpg.jpg

Wnętrza warszawskiej siedziby powstały w wyniku połączenia stylu industrialnego i nurtu architektury ekologicznej z elementami sztuki i wysmakowanego designu. Architekci zręcznie wykorzystali fakt, że niektóre ściany w pomieszczeniach, w których mieści się biuro, pokryto jedynie betonem, a inne były z surowych cegieł.

CYLSpceW4eHfeZKLhmMcsklm1aPoi1HE3rMTpAINZhw9mn98fZolwCZY3k4o_siedziba-biura-architektonicznego-tremend-4jpg.jpg

Uznali, że może to być atutem i jednocześnie doskonałą bazą projektu. Cegły zostały więc pokryte jasną farbą. Surowy beton pozostał między innymi na ścianach i suficie w recepcji oraz na filarach przedzielających miejsce wspólnej pracy zespołu. Reszta powierzchni utrzymana jest także w odcieniach szarości o różnych gradientach.

 

Zobacz aranżację biura


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Biura, Wnętrza Publiczne

Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS
Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS

Na Starej Ochocie, w otoczeniu przedwojennej zabudowy mieszkaniowej dwa lata temu powstała nowa real ...

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera