Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Industrialne wnętrze siłowni Icon Fitness

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni Forbis Group zaprojektowali wnętrza piątego już w Polsce klubu pod szyldem Icon Fitness. Unikatowe, industrialne pomieszczenia w gmachu, pochodzą z początku XX wieku. Całość zlokalizowana jest w budynku Starej Poczty w Gliwicach

 

sOfVHkubNcs4tBo3CZMRUfNbinbtFrwXl6o9LXV4Sc2ZjtCnpRXRtFEBTJ7N_img-334lrgjpg.jpg

Siedziba Głównego Oddziału Poczty Polskiej, wzniesiona w latach 1903-1907 w stylu historyzmu z elementami neogotyckimi,  to jedna z  ikon miasta Gliwice. O dużej wartości architektonicznej zabytku stanowią detale, takie jak glazurowana cegła, kamień, żeliwne kolumny, czy charakterystyczne, wielkogabarytowe świetliki.

M94m4DpIorxO4wbP0PHx1WlRDmkiEFx8eli0ceNlzWPVFKOe9bnUt8v7REWg_img-3235lrgjpg.jpg

Proces rewitalizacji i przekształcenia budynku w obiekt biurowo-usługowy rozpoczął się w 2016 roku. Jednym z najemców inwestycji jest właśnie sieć Icon Fitness.

 

Zobacz Icon Fitness


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne

Energooszczędna kostka
Energooszczędna kostka

Energooszczędna kostka powstała na działce wśród jednorodzinnej zabudowy, wśród której dominują pros ...

Wystawa Polska Architektura XXL 2017 na Politechnice Łódzkiej
Wystawa Polska Architektura XXL 2017 na Politechnice Łódzkiej

20 kwietnia 2018 r. na Politechnice Łódzkiej startuje wystawa najpiękniejszych realizacji architekto ...

Polacy zwycięzcami eVolo 2018 Skyscraper Competition
Polacy zwycięzcami eVolo 2018 Skyscraper Competition

eVolo Skyscraper Competition – to organizowany od 2006 roku konkurs na koncepcje wieżowców przyszłoś ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera