Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze wege baru we Wrocławiu

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni Werner zaprojektowali wnętrze wrocławskiego baru dla wegetarian, które przyciąga swojskim klimatem i niewymuszonym wystrojem. Aranżacja nie jest oczywista, a drewno przełamane jest industrialnymi dodatkami.

 

8vhXWvofr2GliBX5kRiZXS8JIG27B0g6sk42sBYkDoHb8NGIk7p2nFEWaBgA_barwegejpg.jpg

Choć bar wegetariański zlokalizowany jest w sercu dużego miasta, wnętrze jest dalekie od wielkomiejskiej aranżacji. Odnajdziemy tu raczej elementy wiejskiego stylu oraz wiele jego wariacji.

KOfdcIlh2fSaY7D0r10clo5rhoCceR2uJLIUln4TQsvUXY8TjXkkqonsns78_barwege4jpg.jpg

Warta uwagi jest podłoga znajdująca się na całej powierzchni baru. Już od wejścia zaskakuje nieoczywistą fakturą i pomieszaniem stylów i kolorów. Trochę jak linoleum, trochę kamienia, betonu i cieniowanej terakoty. A to wszystko w beżach, szarościach, odcieniach bieli, grafitu i brązu. Taki wzór płytek daje niezwykły efekt wizualny i sprawia, że pomieszczenie nie jest nudne.

 

Zobacz aranżację wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera