Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


WhiteOne w Warszawie

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni The Space zaprojektowali wnętrze warszawskiej restauracji WhiteOne, która swoim wystrojem i menu nie przypomina innych tego typu miejsc. Wystrój utrzymany jest w industrialnym stylu przełamanym drewnianymi elementami.

 

7iUVykYM1pVesyQ5kkcijjQdftXsMKLhESCn37wtGGD64GPCRH1GChmPWC15_03-mgl5484jpg.jpg

W projekcie restauracji wykorzystano wiele nowatorskich pomysłów. Architekci w nawiązaniu do historii miejsca, postanowili wykorzystać drewno, które pochodzi z bali przedwojennej kamiennicy. Budynek ze względu na stan techniczny musiał być odratowany i udało się odzyskać właśnie drewno. To co przy tym projekcie jest ciekawe to fakt, że postawiono na naturalne materiały. Kamień i drewno zdecydowanie króluje w WhiteOne.

Zjawj2lzvs3HuXTxMmF4fyeojnk48YIAzI5JvB1EjbWYrq0t49QOlQCv2tY6_00-mgl5480jpg.jpg

Uwagę od wejścia zwracają lampy. To również autorski pomysł The Space. Drewniane gałęzie i żarówki. Proste, ale robi wrażenie. Dokładnie o to chodziło w tym projekcie. Materiały, które były wykorzystane do wykończenia a zostały w jakiś niewielkich ilościach – zyskały swoje drugie przeznaczenie.

 

Zobacz aranżację wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza, Restauracja

Ażurowy szpital
Ażurowy szpital

Na gmach szpitala, który powstać ma w mieście Tambacounda w południowej części Senegalu rozpisany by ...

Archiwum Państwowe w Białymstoku otwarte
Archiwum Państwowe w Białymstoku otwarte

Archiwum Państwowe w Białymstoku otworzy swoje podwoje już 20 czerwca 2018 roku. Nowoczesna placówka ...

Przedszkole w Lądku-Zdroju
Przedszkole w Lądku-Zdroju

Przedszkole w Lądku-Zdroju powstało dla 180 dzieci. Miało pomieścić – poza salami dla kilkulatków – ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera