Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Przestrzeń publiczna w Kopenhadze

 

Czas czytania: ~1 min


Projekt skweru miejskiego w Kopenhadze. Architektura krajobrazu powstała przy współpracy Topotek 1 i Superflex

 

iqwo0Twu64a3wXrfP30Kk39wiG0nihv0THLhraA72ehHl6EhxqFg2W1WfCR9_skwer-kpen1.JPG

Przestrzeń publiczna w Kopenhadze powstała w miejscu, które łączy przedstawicieli około 60 rożnych kultur. Projekt jest wynikiem konkursu zainicjowanego przez władze miasta oraz Fundację Realdania.

Xe9ig1jyJZ4C3HeVvTXRww4RXaDSDWcjfXOAzsrKm4uMfUmpw69Lv41wVcqz_skwer-kpen2.JPG

Sam projekt przestrzeni publicznej to dzieło biura BIG, natomiast architektura krajobrazu powstała przy współpracy Topotek 1 i Superflex. Przestrzeń publiczna składa się z trzech części, z których każda ma inną funkcję.

Zobacz przestrzeń publiczną w Kopenhadze


Podepnij swój artykuł

tagi

Znamy wyniki Konkursu Koło 2019
Znamy wyniki Konkursu Koło 2019

Konkurs architektoniczny, organizowany od kilkunastu lat przez firmę Geberit, zarządzającą marką Koł ...

.BIG – zielony biurowiec
.BIG – zielony biurowiec

.BIG – to nazwa nowego obiektu biurowego, który powstał w Krakowie przy ulicy Kapelanka, która w ost ...

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera