Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Maka Studio zaprojektowali ogród w skarpie

 

Czas czytania: ~1 min


Część ogrodu zaprojektowana przy nadmorskim domu w miejscowości Pierwoszyno to dzieło architektów z pracowni Maka Studio. Projektanci wykorzystali naturalne ukształtowanie terenu, które wydawałoby się trudne i wymagające, a następnie zamienili je w atut projektu ogrodu. Ogród został wkomponowany w skarpę.

 

Meka Studio , ogród w skarpie, realizacja ogrodu

Architekci z pracowni Maka Studio wykorzystali dużą pochyłośc terenu tworząc w ten sposób praktyczne strefowanie. Dzięki temu powstała górna część ogrodu, dostępna bezpośrednio z sypialni domowników, a także część dolna, na którą wychodzą obszerne przeszklenia salonu. Obie części połączone są ze sobą dyskretnie zlokalizowanymi schodami.

Meka Studio , ogród w skarpie, realizacja ogrodu

Pomysłowa altana - serce ogrodu

Sercem prezentowanego ogrodu jest żelbetonowa altana o nowoczesnej bryle, wyposażona w dwustronny komino-grill. Żelbetonowa konstrukcja wykończona została czarną blachą wprowadzającą równowagę kolorystyczną obiektu. Ażurowe zadaszenie wykonane z drewnianych belek urozmaicone zostało praktycznym oświetleniem w postaci girlandy lampek, które nadaje niepowtarzalnego klimatu przestrzeni altany.

 

Zobacz ogród w skarpie, który udało się stworzyć pracowni Maka Studio. Więcej inspiracji znajdziesz w naszym serwisie sztuka-krajobrazu.pl.

 

Zobacz ogród w skarpie


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Ogrodu, Ogród, Realizacja Ogrodu

Naked House – projekt domu pracowni MAZM
Naked House – projekt domu pracowni MAZM

Naked House – projekt domu jednorodzinnego pracowni MAZM powstał dla rodziny z dziećmi. Wydawać by s ...

Unikato – lekarstwo dla miasta
Unikato – lekarstwo dla miasta

Unikato – to realizacja architektoniczna wyjątkowa z wielu powodów. Budżet tej inwestycji był ekstre ...

Projekt biurowca na rogu ulicy
Projekt biurowca na rogu ulicy

Projekt architektoniczny pięciokondygnacyjnego biurowca w centrum Częstochowy opracował zespół Danie ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera