Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zielony skwer między biurowcami

 

Czas czytania: ~1 min


Skwer w Chinach został zaprojektowany przez architektów krajobrazu z pracowni SWA

 

BbXYWrBn2ehNt5k385UTnCGTuLZShDHrA7qW864hzyzj9gyWAOwJQKvFdJS7_symantec-chengdu-tom-fox-0.jpg

Zielony skwer w miejscowości Chengdu w Chinach to projekt architektów krajobrazu z pracowni SWA. Obiekt powstał dla kompleksu badań i rozwoju firmy Symantec.

kv2siDvKblBrOr0wL8tqBvqVw5vidyqAGsm46K55I74cNu7X2tzTtindOI4K_symantec-chengdu-tom-fox-06.jpg

Projekt miał zaktywizować wcześniej niewykorzystywaną przestrzeń, a przy tym być odpowiednio wkomponowany w silnie zurbanizowaną część miasta. Zastosowane rozwiązania promują ekologiczne rozwiązania. Odpowiednia filtracja uzdatnia wodę deszczową, co pływa pozytywnie zarówno na rosnące rośliny, jak i na osoby spacerujące po tej przestrzeni.

Zobacz zielony skwer


Podepnij swój artykuł

tagi

Dom jednorodzinny w lesie
Dom jednorodzinny w lesie

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego w Klementowicach niedaleko Puław – to dzieło biura biu ...

Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów
Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2018. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice
Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera