Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze ze smakiem od JMW Architekci

 

Czas czytania: ~1 min


Restauracja Fork to miejsce, w którym apetyt na dobre jedzenie podbija piękny wystrój wnętrza. Właścicielem lokalu jest Robert Sowa, od lat zapewniający rozkosz naszym podniebieniom, Za aranżację wnętrza odpowiedzialna jest pracownia JMW Architekci, która stworzyła przytulną przestrzeń dla prawdziwych smakoszy.

 

JMW Architekci, Restauracja Fork, wnętrze restauracji, aranżacja wnętrza

Resturacja w przedwojennej kamienicy

Projektanci z pracowni JMW Architekci zaprojektowali wnętrze restauracji w poszanowaniu historii miejsca. Lokal o powierzchni 270 m kw. znajduje się w jednej z przedwojennych warszawskich kamienic i zajmuje dwie kondygnacje: poziom -1 od wewnętrznego dziedzińca oraz parter od ulicy. Starannie odrestaurowany budynek, z dbałością o zachowanie historycznych detali i dawnego szyku, świeci dziś dawnym blaskiem w samym sercu miasta.

JMW Architekci, Restauracja Fork, wnętrze restauracji, aranżacja wnętrza

Przede wszystkim Inwestorowi zależało, żeby wnętrze restauracji było przyjazne dla gości i przytulne - mówi Jakub Wiśniewski z JMW Architekci. Projekt wnętrza obejmował aranżację sali głównej, sal bocznych rozlokowanych na parterze i w podziemiu oraz winiarni i baru. Najwięcej uwagi poświęcono piwnicom. — Grube, ceglane mury oraz charakterystyczne dla zabudowy tego okresu kolebkowe sklepienia wymagały gruntownego oczyszczenia, które przywróciło im utraconą w ostatnich latach świetność - opowiada Jakub Wiśniewski.

 

Zobacz wnętrze restauracji, które powstało dzięki pracowni JMW Architekci. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Restauracji, Wnętrza Publiczne, Aranżacja Wnętrza

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera