Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Oszczędna aranżacja wnętrza wg pracowni Indoor

 

Czas czytania: ~1 min


Za aranżację wnętrza mieszkania na warszawskim Powiślu odpowiedział są projektanci z pracowni Indoor. Zaprojektowana przestrzeń to doskonale wyważona kompozycja brył i kolorów, dająca poczucie spokoju i harmonii. Jak podkreślają architekci “lubimy to wnętrze za oszczędność i naturalność” i wydaje się, że te słowa najlepiej oddają sedno projektu wnętrza.

 

Indoor, mieszkanie w Warszawie, aranżacja wnętrza

Otwarta przestrzeń mieszkania sprawia, że kolejne pomieszczenia płynnie przechodzą jedno w drugie. Salon został podzielony na dwie strefy oddzielone od siebie jedynie drewnianym przepierzeniem. Część główna to miejsce spotkań. Znajduje się tutaj tapicerowana szarą tkaniną kanapa oraz niewielki stolik kawowy, a także dominujący, intensywnie czerwony fotel z podnóżkiem. Druga część salonu to strefa odpoczynku. Tutaj także umieszczona została szara sofa oraz niewielki stolik, zaś najistotniejszym elementem, który ożywia całą przestrzeń, jest kompozycja roślinna w postaci zielonej ściany za sofą. Prywatna część domowników to miejsce do spania i strefa do pracy.

 

Indoor, mieszkanie w Warszawie, aranżacja wnętrza

Natura wkrada się do wnętrza mieszkania

Głównym elementem projektu wnętrza są piękne, naturalne materiały wykończeniowe, a także zachowane części konstrukcji w postaci surowych, betonowych elementów. Takie połączenie dobrze koresponduje z zastosowaną, nowoczesną stylistyką. Duże przeszklenia wprowadzają do mieszkania naturalne światło, a także pozwalają na cieszenie się pięknym widokiem miasta.

 

Zobacz aranżację wnętrza w Warszawie, zaproponowana przez pracownie Indoor. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz aranżację wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Wnętrza, Aranżacja Mieszkania, Wnętrza Prywatne

Dom dopasowany od 3XB Architekci
Dom dopasowany od 3XB Architekci

Prywatny inwestor, zwracając się do pracowni 3XB Architekci Filipa Banacha z prośbą o projekt archit ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019
Jacek Lenart laureatem Honorowej Nagrody SARP 2019

Jacek Lenart został kolejnym laureatem Honorowej Nagrody SARP. Przyznawana od 1966 roku decyzją złoż ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera