Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Projekt ogrodu z podziałem na dwie części

 

Czas czytania: ~1 min


Architekci z pracowni Zielona Fala stworzyli projekt ogrodu, który został podzielony na dwie części. Ponieważ budynek, który usytuowany jest na działce o powierzchni 1256 m2 pełni funkcję mieszkalną i usługową, zaproponowany ogród uwzględnia te dwie funkcje.

 

zielona fala, projekt ogrodu
zielona fala, projekt ogrodu

Podział ogrodu na strefy

W części usługowej architekci zaproponowali reprezentacyjne wejście do biura i dużą płaszczyznę z kostki przemysłowej z myślą o transporcie materiałów zaopatrzeniowych. Uwzględnili również zapisy miejscowego planu zagospodarowania, które wskazywały konieczność występowania powierzchni czynnej biologicznie na poziomie 25% działki. Ogród prywatny, czyli druga część był już mniej zabetonowany. Znalazł się tu duży taras biesiadny i mniejszy relaksacyjny. Otoczone zostało wypełnione dużą ilością wysokich roślin.

 

Zobacz projekt ogrodu od pracowni Zielona Fala, który został podzielony na dwie strefy wg przeznaczenia. Więcej inspiracji znajdziesz w naszym serwisie sztuka-krajobrazu.pl.

 

Zobacz projekt ogrodu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Projekt Ogrodu

Bliska Wola Tower – wielofunkcyjne wieże
Bliska Wola Tower – wielofunkcyjne wieże

Dwie wieże po 93 metry wysokości każda, kilka skrzydeł i prawie 3000 lokali (apartamenty i mieszkani ...

Webinarium Galeco: Odwodnienie dachów skośnych i płaskich  w połączeniu z ukrytym systemem rynnowym
Webinarium Galeco: Odwodnienie dachów skośnych i płaskich w połączeniu z ukrytym systemem rynnowym

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Niezwykły projekt domu letniskowego
Niezwykły projekt domu letniskowego

Greenhouse – to nazwa projektu architektonicznego domu letniskowego, jaki opracowała niedawno Karina ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera