Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zielona strefa odpoczynku

 

Czas czytania: ~1 min


Prezentowana przestrzeń znajduje się na terenie ośrodka badawczego Chum w Montrealu (Kanada). Autorem projektu jest pracownia Nippaysage.

 

VXtmcQKiyb9Hzw3gHuJEAneQmkpQOITJvGUqMUdhYuTvLsgPatZ9EJoeuq4L_57206c4af1196-steve-montpetit-01.jpg

Ośrodek badawczy Chum w Montrealu (Kanada) zyskał nową, zieloną przestrzeń do odpoczynku. Autorem projektu jest pracownia Nippaysage. Koncepcja zakładała posadzenie bujnej roślinności, aby stworzyć zróżnicowany krajobraz, który dodatkowo zmniejszy efekt wyspy ciepła oraz zwiększy różnorodność biologiczną.

Zobacz zielony skwer


Podepnij swój artykuł

tagi

Niezwykły projekt wśród biurowców
Niezwykły projekt wśród biurowców

Kilka tygodni temu została podpisana umowa na realizację projektu architektonicznego amfiteatru, któ ...

Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben
Nowa cegła klinkierowa w ofercie marki Röben

W odpowiedzi na rosnące oczekiwania architektów i inwestorów, którzy poszukują do swoich projektów u ...

Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego
Kuryłowicz&Associates w finale ważnego konkursu architektonicznego

Znana polska pracownia Kuryłowicz&Associates znalazła się w finale międzynarodowego, prestiżowego ko ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera