Zimowy plac zabaw dla dzieci w Vail - Sztuka architektury

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zimowy plac zabaw dla dzieci w Vail

 

Czas czytania: ~1 min


VAIL NESTS plac zabaw dla dzieci

 

6aMRx4AbiolH0zG5lMFVm34kThmsBuPNbccpS5lIquM1wWsMxOYKrB3Mjvgs_vail-nests1.jpg

Plac zabaw jest częścią całej sieci artystycznych przestrzeni publicznych w Vail (Kolorado, USA). Projekt VAIL NESTS to ciekawa propozycja elementów rekreacyjnych zaprojektowanych przez pracownię TRES BIRDS WORKSHOP. Oprócz standardów i norm bezpieczeństwa jakie tego typu obiekt musi spełniać, architektów poproszono o artystyczną kreację, która stanie się atrakcją również turystyczną.

71WCSpYlY5Yx1P0ZisEU05aCw21AMNAg8M68F3PWPadvMgjfXdPvyHG4oQWt_vail-nests2.jpg

Stworzone z różnych gatunków drewna oraz płótna gniazda, stanowią trzy trzony funkcjonalne placu zabaw. Pomiędzy nimi rozpięte zostały liny, drabinki i zjeżdżalnie. Użyte do budowy komponenty są w pełni ekologiczne. Drewno zostało zaimpregnowane mieszanką oleju, wosku oraz żywicy. W elementach konstrukcyjnych wykorzystano również stal nierdzewną.

Zobacz plac zabaw


Podepnij swój artykuł

tagi

CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci
CWA House – nieregularna bryła architektoniczna od Beczak / Beczak Architekci

CWA House – realizacja architektoniczna z pracowni Beczak / Beczak Architekci – powstała niedaleko W ...

Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem
Dom Kota – niezwykła realizacja architektoniczna pod Szczecinem

Dom Kota – to budynek dla zwierząt. Powstał na terenie schroniska w miejscowości Dobra pod Szczecine ...

Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego
Mieszkanie Plus w Krakowie 2018 - wyniki konkursu architektonicznego

Wyniki konkursu architektonicznego na projekt osiedla w programie Mieszkanie Plus w Krakowie ogłoszo ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera