Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Zielona przestrzeń w Warszawie

 

Czas czytania: ~1 min


Om1s2PLtwT2WwUh7jLkIGZsVa5iXzTAfDyd8EOQHutwaUXvNtPdt1JBD5zTH_zielen-miejs-waw1.jpg

Zielona przestrzeń przed wejściem do budynku Wydziału Inżynierii Lądowej Politechniki Warszawskiej to projekt pracowni Jardin Architektura Krajobrazu. Projekt został zrealizowany w 2012 roku.

h200jYPoTTKmpz0lrLx18koU2ao0PXH9tSzQoUBTCmvkvWL1t2PgomtzT5E3_zielen-miejs-waw2.jpg

Przed rewitalizacją była to przestrzeń ucieczkowa- pusty, betonowy plac, mocno nadszarpnięty znakami czasu. Nie była to dobra wizytówka uczelni znajdującej się w centrum Warszawy.

Więcej na: projekt zieleni


Podepnij swój artykuł

tagi

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera