Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Minimalistyczne wnętrze salonu fryzjerskiego

 

Czas czytania: ~1 min


njQmSKQxl2mQViJRLa8QnFfqjgzUyUbLZttWWSSthLUrJxhSBVkmDhHqY7G0_la-rive1.jpg

W japońskiej Osace powstała aranżacja salonu fryzjerskiego, która jest kwintesencją minimalizmu. "C’est la vie", bo tak nazywa się miejsce, powstało na 36 m² i jest przykładem na to, że na ogranicznonej powierzchni da się zmieścić wszystkie funkcje.

G3pn0Us79opzjai4o4KF2x1TqSMyW9VbcQgTOnav2GE2ATKtobNwjVKm9FX0_la-rive2.jpg

Jednymi z zabiegów, które optycznie powiększają zaaranżowaną przestrzeń są industrialne sufity i lustro na jednej ze ścian. Elementem, który rozdziela strefę strzyżenia od miejsca, gdzie włosy przygotowuje się do zabiegów, jest ściana wykonana z białych szafek.

Zobacz więcej


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera