Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza - stalowa konstrukcja, beton i światło

 

Czas czytania: ~1 min


OnoRWKO9f6QxTuSiBGNjbB8dIkheqvLj8zC0aELOsBBmfKVuQdUT1Z0UtfoH_fine-designs-group-1.JPG

Pracownia Boora Architects zakończyła renowację przestrzeni biurowych FINE Design Group w Portland w stanie Oregon – USA. Nowe środowisko pracy firmy reprezentuje energię kreatywnej agencji oraz jej naturę pracy zespołowej.

Aby stworzyć nową przestrzeń architekci odsłonili stalową konstrukcję, betonowe podłogi oraz dopuścili maksymalną ilość naturalnego światła do środka. Dzięki temu uzyskali efekt loftu połączonego ze środowiskiem pracy w nieformalnej atmosferze.

DJwCFCJUdoQ6HOcuYpdCcX9v9mGp6CdyI8YuSOporYYbtm7n9svATJXpLyj7_fine-designs-group-2.JPG

W otwartej przestrzeni biura zdefiniowano strefy. Jedną z nich jest „Stodoła”, czyli trzyczęściowy pokój z dwoma biurami i salą konferencyjną. Jej kształt tworzy nowe możliwości aranżacji w przestrzeni wokół. Dzięki temu powstało tam odizolowane stanowisko do gry w bilard, obok kuchnia, a trzeciej strony - otwarta przestrzeń stanowisk pracy.

Więcej na: projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera