Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dwie rezydencje o równoległych układach

 

Czas czytania: ~1 min


4KrJfwJyUbnzTQGOFiyvC7n6FEKOGb1kpCoJYb47YesMNoUWyU7a1iHTnbdK_scalone-z-archit2.JPG

„The Wall House” autorstwa pracowni the FARM łączy główną jadalnię i przestrzenie dzienne poprzez wyłożone granitem patio, na którym rośnie sześć wierzb sięgających okrągłego otworu w stropie. Na dachu krawędź otworu jest otoczona wodą, która przechodzi w bujny, zielony dach łączący kondygnacje powyżej.

1lPKyahH7YPyvDLNr4eieOesHEnIeEEhMmn08uGkQfFy2c4SQvDHWdRf4C6Z_scalone-z-archit1.JPG

Wielki dwukondygnacyjny, centralny dziedziniec łączy strefy domu, który na życzenie klienta został wybudowany w wyraźnym podziale na części. Rozdział miał głównie na celu zapewnienie prywatności parze emerytów i ich jednemu, dorosłemu dziecku.

Projektanci mieli za zadanie zaprojektować tak naprawdę dwie rezydencje o równoległych układach, ze wspólną częścią parterową. Znajduje się tam biblioteka, duża oficjalna jadalnia oraz niezależne pokoje dzienne, jadalnie, kuchnie, pokoje gościnne w obu domach.

Więcej na: scalone z architekturą


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera