Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze pracowni architektonicznej

 

Czas czytania: ~1 min


maAW1x7yfF7KPSAPqnP7bOCk7VwKOgxZITRZiCwqQpcY996kSlkqChtAeKdV_arch-tworza-dla-siebie1.JPG

Siedziba poznańskiej pracowni PL.architekci znajduje się na poddaszu kamienicy, które z ciemnego nieużytkowego strychu zmieniło się w jasną, przyjazną przestrzeń. Wnętrze jest bardzo umiejętną kompozycją starego z nowym.

Pracownia jest wizytówką architektów. Chcieli maksymalnie wykorzystać przestrzeń poddasza i uwypuklić jego największe atuty. Zależało im na miejscu przyjemnym do pracy i inspirującym, które pokaże klientom ich sposób myślenia o projektowaniu.

tEqz8iATq7AWE0SZXAvst0TmyG42HBtcPW435jgMvjSre6NOU9Qvmfd7MStw_arch-tworza-dla-siebie2.JPG

Najważniejszym założeniem projektowym było podkreślenie rytmu konstrukcji drewnianej dachu. W związku z tym zabudowy dostosowują się do niej i nie zakłócają jej dominacji we wszystkich pomieszczeniach. Ściany i meble zawsze kończą się w pewnej odległości od belek i słupów, które dodatkowo kontrastują z nieskazitelną bielą.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera