Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze restauracji - poczuj się jak w Londynie

 

Czas czytania: ~1 min


VmDEu8254QTLdK3Il9PYIOuwIEcvCaXETWpN8h1qd3g0fUxrg9wajHvURiZr_conservatory1.JPG

Pracownia Blainey North and Associates z Sydney w Australii odnowiła wnętrze jednej z bardzo cienionych restauracji w Melbourne – Conservatory. Nowe wnętrza dają gościom poczucie jakby byli przeniesieni do Londynu, Szanghaju i Nowego Jorku sprzed stu lat.

FvKq2lvWbfSOekOqMf0O291R7Zk6vWVwTFRRfhLyiZHqMq8fyzOryDOmbMtu_conservatory2.JPG

Lokal znajduje się w Crown Towers w Melbourne. Jego wystrój czerpie z tradycji wielkich europejskich oranżerii. Architekci przyjęli w projekcie ponad stuletnie techniki i wykorzystali je we współczesnym kontekście. Dzięki temu wnętrza mają bardzo dekadencki charakter.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera