Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja restauracji - w neapolitańskim stylu

 

Czas czytania: ~1 min


FHLpzxtnp2BHIO7gm4O3j96pD9k87TSsqwymKdVUtFQJJmjo5AR07iFzP7HS_neapolit-restaur1.JPG

1400 gipsowych zielonych rozet pokrywa ściany i sufity neapolitańskiej restauracji Barbatella. Urodzony w Wenecji szef kuchni i restaurator - Fabrizio Aielli – postanowił stworzyć restaurację w dwóch osobnych budynkach połączonych dziedzińcem.

q5A3wp0IeUqvWIpyytHrFVmNvngSxRvixruAhu1y9A3olZwQheeZ329jlLLq_neapolit-restaur2.JPG

Do stworzenia projektu restauracji właściciel zaprosił GrizForm Design Architects z Waszyngtonu. Zależało mu na umiejętnym połączeniu obu obiektów tak, aby restauracja była odpowiednia na codzienne, zwyczajne spotkania, a także na bardziej wyszukane okazje. Chciał również aby jego restauracja kultywowała dwa różne włoskie style architektoniczne i przede wszystkim zależało mu na tym aby mogła podawać trzy dania dziennie, siedem dni w tygodniu.

Więcej na: wnętrze publiczne


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017
Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017

Najlepsze realizacje architektoniczne Gdańska lat 2016 – 2017 zostały właśnie docenione. Po raz drug ...

Niezwykły dom dla gości
Niezwykły dom dla gości

Dom dla gości, jaki pracownia Studio 512 zaprojektowała w Teksasie sami autorzy projektu architekton ...

Skra – wyniki konkursu architektonicznego
Skra – wyniki konkursu architektonicznego

Konkurs architektoniczny na projekt nowego zagospodarowania terenu sportowego Skra w Warszawie władz ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera