Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze wypełnione światłem

 

Czas czytania: ~1 min


jOjgbh7asCvjOvOZDGoqRFTkwPMoicwEx7JHU4jPflqTZcRtNc0pFyA5WdTm_piekarnia-smaczn1.JPG

Niedawno ukończona piekarnia w Oporto autorstwa portugalskiej pracowni architektonicznej Paulo Merlini Arquitectura to wnętrze z charakterystycznym, rzeźbiarskim sufitem.

Projektanci skupili się na pozytywnym odbiorze dla wszystkich pięciu zmysłów odwiedzającego. Wierzą, że takie zabiegi czynią ludzi szczęśliwszymi. Ich głównym celem jest aranżowanie przestrzeni dających właściwe bodźce, które pozytywnie nastrajają.

c9j1Ln9wbivLbl1LKMgSvM6JdDYXuUW2IY7DuKTANu5GJqfGC0CDLHFdhcSn_piekarnia-smaczn2.JPG

Przestrzeń wypełniona światłem składa się z powtarzalnego wzoru cienkich listew ciętych laserowo. Całość jest podzielona na trzy sekcje, każda w odrobinę innym stylu. Chodziło o to by goście mogli wybrać odpowiednią dla siebie część. Kolor kremowy zdominował całą przestrzeń.

Więcej na: aranżacja piekarni


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej
Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej

Dom we Wróżenicach – to projekt architektoniczny stworzony dla czteroosobowej rodziny marzącej o wyj ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera