Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dom z pomarańczowymi akcentami

 

Czas czytania: ~1 min


e5EgGb26RlbwDQnXXj9Bou7cazg2bkTUf3yckiJq8tzk5Nfl6WYBPr0XHtxQ_mieszk-a-niet-miej0.JPG

Szafki kuchenne oraz schody są wykończone żywym pomarańczowym kolorem, który łączy wykop z wejściowym holem od strony ulicy oraz pokój dzienny i zielony skwer z drugiej strony.

Doepel Strijkers oraz pracownia LEX Architects zamieniła dawny garaż pogotowia ratunkowego na dom, który nazwali Parksite. Lokal znajduje się w centrum Rotterdamu, w Holandii.

uCxVpET8BfE7LfqiCiF9s7lWH9GYdmEwhLK8anaaNx3b4Jrt05mawa1ZMLT3_mieszk-a-niet-miej1.JPG

Ten dawny garaż pogotowia ma dostęp do zacisznego parku wewnątrz kwartału. Architekci zamienili tylną ścianę na duże przeszklenie by uzyskać lepszy dostęp do zieleni.

Więcej na: projekt mieszkania


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Capsulo – betonowa poduszka
Capsulo – betonowa poduszka

Capsulo – taką nazwę nosi zakład produkcji kawy, zlokalizowany na obrzeżach Tbilisi w Gruzji. Bardzo ...

Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi
Rewitalizacja zabytku z korzyścią dla ludzi

Wśród projektów architektonicznych nominowanych w konkursie na Najlepszą Przestrzeń Publiczną Wojew ...

Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek
Wieża kontroli lotów – odwrócony stożek

Wieża kontroli ruchu lotniczego, zbudowana w ubiegłym roku na lotnisku Katowice-Pyrzowice, jest jedn ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera