Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze które przenosi w czasie

 

Czas czytania: ~1 min


S87TkS71lIVIfKpt0LxQKKZejMgbBuyFG44z1UXOhfZ0vzpo6rAM5b5Eq6oR_loft-z-wieza1.JPG

„LOFT z wieżą 02” zrealizowany według projektu pracowni Borowczyk Architekci to historyzująca przestrzeń, która przenosi użytkownika w czasie zaraz po przekroczeniu jego progów.

Po wejściu do loftu w oczy rzuca się zabudowa złożona z pilastrów oraz sufitów wieży. Całość dopełnia sztukateryjna rozeta oraz kinkiety na każdym z pilastrów. Aluminiowe okna oraz parapety w kolorze grafitowym zostały optycznie wyciągnięte do podłogi poprzez pomalowanie ścian pod parapetami na grafit.

nCvv9tMRPbTt5647ZFdUQzsVaFJMbbaygixAGVMsheRZxUzaUAin9TmBrVD0_loft-z-wieza2.JPG

Posadzka w postaci czarno-białej szachownicy karo, wypełniająca wnętrza holu oraz kuchni, jest jednym z ważniejszych elementów wystroju wnętrza. Dopełnieniem tej historyzującej estetyki w strefie wejściowej jest odnowiona lampa magazynowa z lat ’60, podwieszona na długim łańcuchu. Zachowany strop ceglany sprzed ponad stu lat został oczyszczony oraz pomalowany na kolor biały. Tregry stalowe są w kolorze grafitowym.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera