Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza prywatnej kliniki - drewno i marmur

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze kliniki

 

PiJ2zxK9CCxM11xtZPQtkbLiDc2v2UlatnhGPpMkALoB95gzbVwBGEF9As95_kliniki-del-pier2.jpg

CLINICA DEL PIE_JS zlokalizowana w centrum hiszpańskiej Walencji to wnętrze zrealizowane w eleganckim i harmonijnym stylu inspirowanym starymi gabinetami lekarskimi, w których materiały odzwierciedlały powagę profesji.

Projektanci z estudi{H}ac zastosowali we wnętrzach kliniki głównie dwa materiały, które budują przekaz projektu. Jednym z nich jest szeroko wykorzystane na podłogach, ladzie recepcji oraz meblach drewno orzechowe. Natomiast drugim jest marmur w rożnych odcieniach.

4STMtwFXvluuojP6vjKLXEvkMeqfhtydeQ8eY1nTgdrPuuevIzskWwHOdaTg_kliniki-del-pier1.jpg

Kolor czarny jest uzupełnieniem klimatu wnętrza. Pojawia się głównie na oknach oraz krzesłach w pobliżu recepcji. Dodaje elegancji i powagi.

Zobacz eleganckie wnętrze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera