Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze sklepu Apple - beton i otwory okienne

 

Czas czytania: ~1 min


Projekty wnętrz

 

L9JAsmiRjXIXfsu8hlKVIEuxCWouUQ0VJK7o5vkqIn1wITmucFSbWgkD77GH_ispace1.jpg

Sklep firmy Apple w Pekinie autorstwa Tsutsumi & Associates znajduje się w nowoczesnym budynku o bardzo dynamicznej formie. Wnętrze sklepu otaczają charakterystyczne betonowe zakrzywione kolumny i trójkątne otwory okienne. W takich warunkach wyzwaniem było osiągnięcie prostoty charakterystycznej dla Apple.

W pierwszej kolejności zainstalowano aluminiowe żaluzje pomalowane z jednej strony, które tworzą płynne przejście od niebieskiego do czerwonego. Powstał efekt delikatnego gradientu przechodzącego przez całe wnętrze.

ipeWMmicJIHWHEVNxNK6PQXQT6k3VuirboA6YzdLHsRVptffMt9BrCnUehg5_ispace2.jpg

Gradient miał na celu zaproszenie do środka gdyż jest widoczny jedynie od głównego wejścia. Z drugiej strony widać tylko białą część żaluzji.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera