Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Kolorowe wnętrza na Politechnice

 

Czas czytania: ~1 min


kolor we wnętrzach

 

e9vZzfLG8aTJcuDoikhRvTGJpLwcVmuWhKwxlK2aEeOLkHwVTcFeCKNyuQ1M_aula-politechniki1.jpg

Jak istniejącym wnętrzom uczelni wyższej nadać nowe życie? Politechnika Śląska postawiła na modernizację z głową. Na redesign wnętrz Wydziału Automatyki, Elektroniki i Informatyki ogłosiła konkurs architektoniczny. Wygrała pracownia Zalewski Architecture Group, która zaproponowała odważne kolory i pomysłowe rozwiązania, m.in. sztuczną trawę rosnącą na siedziskach.

VD2N7O8SGC0H4ennBNTWtRRVH99bKuVPmRloTVdQfD1OJwZxz9TYIWm9II2v_aula-politechniki2.jpg

Kampus Politechniki Śląskiej w Gliwicach to zespół głównie powojennych gmachów, gros z nich powstało w trudnych i siermiężnych latach PRL-u, przez co wiele obiektów to dziś szare i betonowe bloki. Jednak uczelnia sukcesywnie remontuje budynki, inwestuje też w budowę nowych. Ciekawym przykładem na modernizację wnętrz jest zespół audytoriów Wydziału Automatyki, Elektroniki i Informatyki, który przeszedł totalny lifting wykonany przez pracownię Zalewski Architecture Group.

Zobacz kolor we wnętrzach


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera