Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Dynamiczne wnętrze - jak w jaskini

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze restauracji Light Cave

 

IpfnAKkuGynLbYO0VaQE9c9YlmGMxK5LXr5sfLN6Q50zillMyd7FkmPFTjQ3_light-cave2.jpg

Wnętrza zaaranżowane przez Moriyuki Ochiai Architects na potrzeby restauracji i baru, tworzą dynamiczną, nowoczesną przestrzeń. Pomieszczenia przypominające jaskinię to przestrzenna kompozycja zbudowana z barwnych refleksów, ostrych krawędzi i wyrazistej kolorystyki.

Dominujący we wnętrzach podwieszany sufit zbudowany został z serii powyginanych, przeplatających się arkuszy aluminiowej blachy. Ukryte pod sufitem oświetlenie zostaje wzmocnione poprzez nieregularne płaszczyzny.

UayRlCBVvbMJIEL21Us0IA4qlGMcBOTIBV8ncWyjtMIg1hzyFPCzOUIgIjIe_light-cave1.jpg

We wnętrzach dominuje czerń i czerwień. Ostre kształty mebli oraz ścian działowych podkreślają futurystyczny charakter wnętrza. Intensywna czerwień, znajdująca się głównie na wybranych ścianach oraz powierzchni blatów stolików, odbija się w aluminiowym suficie.

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera