Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Minimalistyczne wnętrze - salon fryzjerski Vine

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze salonu fryzjerskiego Vine

 

teYEmIoWdNVDvaXpxevSPYvDLbiPOTV8pzOwZPfpoEf1CiwSTDc9zRQPAdKc_salon-fryzj-vine1.jpg

Wnętrza salonu fryzjerskiego, zlokalizowanego na przedmieściach japońskiego miasta Kobe zostało zaprojektowane przez studio SIDES CORE. Przestronne wnętrze zostało zaaranżowane w sposób łączący minimalizm z bionicznymi elementami

nAyaOeCtfsvTUmvLg73jQMK5ng1zbYSRVX9Nd8VgnjwkNvllS1hmO924PHsr_salon-fryzj-vine2.jpg

Nazwa salonu „Vine” to nawiązanie do budowania połączeń – motto, którym kieruje się właściciel. Winorośl (ang. Vine) rośnie pojedynczymi pędami, by w końcu połączyć się i stworzyć całość. W odpowiedzi na to hasło, architekci zaprojektowali surowy sufit „porośnięty” przez odkrytą i malowaną na biało izolacją z wełny mineralnej oraz przewody żarówek owinięte wokół rur instalacyjnych.

Zobacz wnętrze salonu fryzjerskiego


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera