Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrz - geometryczne podziały

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze salonu kosmetycznego w Osace

 

jz7RYvRSacCThF8563isih8MDklTgjSNhm2nbWuiiZrEs2VIEAZrZ7zSHv4x_salon-w-osace-1.jpg

„Kolmio+LIM” to salon kosmetyczny zlokalizowany w japońskiej Osace. Projektanci ze studia Yusuke Seki, zaproponowali aranżację wnętrz opartą na geometrycznych podziałach i prostych materiałach.

Główną ideą było odzwierciedlenie naturalnej kolorystyki skóry. Zastosowane drewno i białe powierzchnie tworzą czystą, miękką przestrzeń salonu specjalizującego się w manicure. Dominująca we wnętrzu ściana z wyraźną zygzakowatą fakturą przypominającą tekturę falistą, odzwierciedla linie jakie można zaobserwować na powierzchni paznokcia.

6jNXuwg9rcWZkcC88VgqVq0gb1WA77VdKEp5xyTOOIInVnKbdcHY3PQt96uK_salon-w-osace-2.jpg

Projektanci skupili się na ciepłej, naturalnej palecie barw, zbliżonej do odcieni skóry. Zastosowano jasny parkiet na podłodze oraz drewniane meble o gładkich powierzchniach. Nie zabrakło również ekologicznych akcentów – znajdziemy tutaj stołki wykonane z kłód drewna. Na ścianach i suficie dominują matowe, białe powierzchnie.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej
Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej

Dom we Wróżenicach – to projekt architektoniczny stworzony dla czteroosobowej rodziny marzącej o wyj ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera