Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Edukacyjne wnętrze - w nawiązaniu do gałęzi

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze MobiVersum centrum edukacyjne

 

sK3Txmy0HdnivWLLoas6rkzqUpk0WRbd2DaprmpYU0Cx7CiNTe280V7tQw74_mobiversum1.jpg

Projektanci z pracowni architektonicznej J. MAYER H. zaprojektowali przestrzeń edukacyjną dla młodszych gości centrum motoryzacyjnego w Wolfsburgu. Wnętrza stanowią część dużego kompleksu badawczo – edukacyjnego grupy VOLKSWAGEN.

Zaprojektowana przez architektów instalacja we wnętrzu dużej przestrzeni ekspozycyjnej, nawiązywać ma do wystaw na innych poziomach budynku, traktujących o zrównoważonym rozwoju, ekologii i technologiach w motoryzacji. MobiVersum to przestrzeń kierowana dla dzieci w każdym wieku – ma zachęcać do ruchu, nauki i zrozumienia procesów.

zrYUxAeQ4ktF97C9apve4oU9bgUrSRL5EskJeEqkJ5qIezR2iqVfBAjzzhxC_mobiversum2.jpg

Utworzone komputerowo formy to nawiązanie do korzeni i gałęzi drzew, które znajdują się na wyższym poziomie budynku. Struktury te umożliwiają wejście do środka, przechodzenie od elementu do elementu – rozrywkę dla dzieci jak na placu zabaw.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

BBGK wygrywają konkurs na technikę prefabrykacji
BBGK wygrywają konkurs na technikę prefabrykacji

Konkurs na opracowanie systemu prefabrykowanej zabudowy mieszkaniowej odbył się w ramach rządowego p ...

Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS
Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS

Na Starej Ochocie, w otoczeniu przedwojennej zabudowy mieszkaniowej dwa lata temu powstała nowa real ...

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera