Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Ze sklepu spożywczego w biuro projektowe

 

Czas czytania: ~1 min


Minimalistyczne wnętrze biura projektowego

 

egJ93YvQhWofFFnPZGEfqHAwCkBhTkxV2aXP8gYifxGD1C21eSFcDsVclIME_minimalistyczne-wnetrze-scott0.jpg

Pracownia projektowa Scott & Scott, niespełna rok po otwarciu swej działalności, zaprojektowała minimalistyczną modernizację zabytkowego obiektu w Vancouver. Wcześniejszy sklep spożywczy przekształcony został w pracownię.

Wszelkie wykończenia wnętrza zostały zerwane, następnie powierzchnie ścian i podłóg wyrównano płytami z drewna jodły oraz uzupełniono ubytki. Architekci sami pracowali nad realizacją wnętrza przy współpracy ze zaznajonomymi stolarzami. Starali się wykorzystywać głównie naturalne materiały.

WSXdEVZx0H4bOK6DW0Zi1DSovl2MLTSTI4Okxv8YltNLvsdzKWEvLNEmzhZh_minimalistyczne-wnetrze-scott1.jpg

Do wykonania drewnianej okładziny na ścianach, podłodze i suficie wybrano wyselekcjonowano trzy kłody z drzewa jodły, które zostały pocięte na deski w pobliskim tartaku. Przestrzeń przylegającą do szklanej witryny obłożono płytami z drewna malowanego na czarno. Wszystkie drewniane elementy zostały zaimpregnowane naturalnym woskiem pszczelim.

Zobacz projekt wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa
Wieża ciśnień w Ciechanowie jak nowa

Wieża ciśnień w Ciechanowie – to jeden z najbardziej znanych obiektów architektonicznych w tym mieśc ...

Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie
Mirosław Nizio projektuje na Ukrainie

Pracownia Nizio Design International Mirosława Nizio, we współpracy z ukraińskim biurem Project Sys ...

Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej
Dom we Wróżenicach – drewno w roli głównej

Dom we Wróżenicach – to projekt architektoniczny stworzony dla czteroosobowej rodziny marzącej o wyj ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera