Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Krajobraz wnętrza - stół jak chmura

 

Czas czytania: ~1 min


Design CLOUD TABLE

 

8IcuAe1XuSdBE4QxbCfX4tXrloeoxntxmzGFA2kxfKpve3OWq2jYCNy7l5Md_cloud-table1.jpg

Projektanci z pracowni STUDIO MAKS zaprojektowali stół o powierzchni 70 m² dla firmy Ventura Lamrate. Obiekt miał tworzyć krajobraz całego wnętrza.

Wielki stół wypełnia wnętrze sali konferencyjnej, przeznaczonej do spotkań, wymiany doświadczeń oraz pracy zespołowej. Stół mocno wykracza poza skalę zwykłego mebla, nie jest on częścią wnętrza lecz tworzy przestrzeń wręcz architektoniczną.

c3pX0owqL8kDCg9xg02kM3yVltlNiXIW0fXHdonU0sXRX1zjl4Ztim5MGW2E_cloud-table2.jpg

Płynąca forma stołu to biała, jednolita gładka powierzchnia, która unosi się nad powierzchnią betonowej posadzki na białych, wąskich nogach. Blat, przez swój nietypowy rozmiar, odrywa się wizualnie od podłogi i wygląda jakby lewitował.

Zobacz stół do biura


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera