Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza restauracji Happy Panda

 

Czas czytania: ~1 min


Happy Panda wnętrza restauracji w Ekwadorze

 

8eoVN9ra3Iqps81aHxNA2nWvPkWYCsXT3BXkcrluubjJF1tzzatk6A1hxRJc_happy-panda-1.jpg

Happy Panda to nowa restauracja zlokalizowana w centrum handlowym Paseo San Francisco w miejscowości Cumbaya w Ekwadorze. Aranżacja wnętrz została zaprojektowana przez pracownię Hou de Sousa.

Istniejąca przestrzeń centrum handlowego przypominała długą i ciemną szufladkę, o bardzo dużej pojemności. Projektanci zdecydowali się przede wszystkim podzielić wnętrze na mniejsze i bardziej przyjazne strefy oraz maksymalnie rozświetlić przestrzeń restauracji. Klient wymagał, aby stworzyć również strefę bardziej intymną – przeznaczoną do urządzania zamkniętych imprez.

OUtpDjIk2RCbh11I821XhQPbm4J9wNVaEjU1nDTinLq9hPTCpzWTjYfcCZw4_happy-panda-2.jpg

Architekci wydzielili trzy zasadnicze strefy funkcjonalne. Pierwsza z nich to otwarta sala restauracyjna znajdująca się w wejściowej przestrzeni wnętrza. Na kolejnym planie znalazły się przestrzenie serwisowe czyli bar, kuchnia, łazienki oraz biuro na antresoli. Za nią znajduje się strefa trzecia czyli zaciszna sala restauracyjna.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera