Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza restauracji w British Museum

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrza restauracji w słynnym British Museum w Londynie

 

d9BySuNU6GNDGuGvKW1CoCQUlOLjX816r3ogD10fbH68krfeRaUCAIwvhDoE_british-museum1.jpg

Pracownia SOFTROOM została wytypowana do opracowania koncepcji renowacji i aranżacji przestrzeni restauracji zlokalizowanej w Great Court w londyńskim British Museum, po tym jak znana marka kateringowa wprowadziła się do wnętrz muzeum w 2012 r.

Od początku wiadomo było, że ze względu na swoją lokalizację w budynku, restauracja z pewnością przyciągnie wielu turystów. Inwestor chciał stworzyć przestrzeń sprzyjającą odpoczynkowi, w której znajdą się strefy o różnej atmosferze i klimacie.

Xd10Pta2mhxXhFWZSr8IejXxqoOGvFdcbdPTGadtGNDl6z56mrC4r0LDkJCW_british-museum2.jpg

Pierwszym zabiegiem w aranżacji wnętrza było otwarcie kuchni na salę restauracyjną, tak by goście mogli podglądać na żywo pracę kucharzy. W tym celu umieszczono długie stoły równolegle do lady kuchni i baru.

Zobacz projekty wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera