Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Odpoczynek pod abażurem

 

Czas czytania: ~1 min


Wyspy pod abażurem we wnętrzu

 

hkqMUqoCdjmrC35LHMBO69vRFWGqeOvBpQvwwvlN3ucl6cjvPEyeBObIYp0b_palais-de-tokyo1.jpg

Design może służyć w bardzo różny sposób. W tym wypadku zamysłem projektantki Constance Guisset było stworzenie miejsca idealnego do pogawędek, wspólnego oglądania, a nawet całowania w przestrzeni Palais de Tokyo w Paryżu.

Instalacja nazywa się Three Conversations. Jej forma przypomina ogromne abażury stworzone z kolorowych pasków na okrągłych stelażach, które wydzielają przestrzeń nad okrągłym materacem.

zNcpwxQ9xq3QqLCrQjkFopuMIZLdYfBdJHMxeyUdskoyihedffPCBkIkdJPD_palais-de-tokyo2.jpg

Materac pod opuszczonym najniżej stelażem staje się półprywatnym miejscem w otwartej przestrzeni. Sprzyja nieformalnym rozmowom i innym aktywnościom nie lubiącym zbytniej ekspozycji.

Zobacz miejsce odpoczynku


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera