Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Mieszkanie w pofabrycznym budynku

 

Czas czytania: ~1 min


Mieszkanie w dawnej fabryce

 

vgfTaur90d4bMfdFb6y51pevE2RRUbYrBzIHQl0c9yKnyfiXGowpLLe66O64_sabo-projekt1.jpg

Biuro projektowe SABO project skończyło niedawno gruntowną przebudowę loftu na Brooklynie. Mieszkanie znajduje się w pofabrycznym budynku wybudowanym w 1913 roku.

KVDzqgK1i6usBXFxDe8uKl5P0kfvlODjRtBpdFxAfIgdsjtFI87GGctbm9y1_sabo-projekt2.jpg

W nowym wcieleniu wnętrze zyskało wiele podziałów, które jednak nie pomniejszają przestrzeni optycznie. Architekci wnętrz starali się uwypuklić oryginalną strykturę budynku i wkomponować ją w nową aranżację.

Każda wydzielona na nowo przestrzeń jest odpowiednio doświetlona. Szczególnie wyróżnia się łazienka, która na pierwszy rzut oka wydaje się nie mieć ścian na pełnej wysokości. W rzeczywistości od pewnej wysokości zastosowano szkło.

Zobacz aranżacje wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera