Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Surowe wnętrze restauracji Dabbous w Londynie

 

Czas czytania: ~1 min


W zaprojektowanych przez studio Brinkworth wnętrzach restauracji Dabbous w Londynie dominują beton, stal, szkło i bezkompromisowa, miejska estetyka.

 

x8GsDlvwl8KoTfqyIqk0RjZ0T5k7qUVXegkW3a7w8ktPBr4SJVzG8EGmi5nN_4f755945b7e2e-2.jpg

Wnętrze restauracji Dabbous w Londynie to projekt studia Brinkworth. Tuz przed wejściem na odwiedzających czekają metalowe drzwi, na których prostą czcionką napisano nazwę lokalu. We wnętrzu dominują beton, stal, szkło i bezkompromisowa, miejska estetyka.

F8cvoZaCJk4KRF6nKARx3DbYrfcWGL6t014ZP80y41YQ69kigOP62YynwZNU_4f755a6607e68-dabbous-7.jpg

Restauracja zlokalizowana jest w dwukondygnacyjnym lokalu przy Whitfield Street w centrum eleganckiego rejonu Fitzrovia w Londynie. Wystrój wnętrza odbiega od większości luksusowych lokali w tej części miasta.

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera