Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze sklepu zanurzone w zieleni

 

Czas czytania: ~1 min


Gąszcz paproci,begonii i filodendronów wypełnia wnętrze sklepu Replay w Barcelonie.Architekci z Vertical Garden Design zaprojektowali pomieszczenie zanurzone w zieleni

 

41qdGUZSWGdKjgULjqW2DVTzdVJNQ7nSbiM8EVkMWXInSs4lZ3ms2dbS1cFB_wnetrze-jak-dzungla1.jpg

Architekci z pracowni Vertical Garden Design zaprojektowali wnętrze sklepu Replay w Barcelonie, które wypełnia gąszcz paproci, begonii i filodendronów.

A4PRHPbsJ5p9xkU6JOy3aNCdPTKfI6qNwbPAxRK104dV5nVLALE3egTliSNI_wnetrze-jak-dzungla2.jpg

Zielona przestrzeń sklepu zajmuje 100 m² powierzchni.Szyba wystawowa zestawiona jest z gęstą roślinnością,kontrastowymi materiałami i rzeźbami manekinów. Udrapowane pnącza przypominają krajobraz w pobliżu wodospadu. Zwoje roślinności tworzą organiczny wzór wokół skał.

bz4TOomorE2u3CVQ0jmSU9O1NZc0HOhrhykD2jBS1cepuMuQc42ez9J7Lo6n_wnetrze-jak-dzungla3.jpg

W patio znajduje się jeszcze jeden zewnętrzny wertykalny ogród. Poza południowo zachodnią częścią, prawie w pełni osłonięty jest od słońca przez sąsiadujące budynki. Celem było zbudowanie kontrastującej z metalem biomorficznej przestrzeni.

Zobacz wnętrze sklepu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera