Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze, które przytłacza geometrią

 

Czas czytania: ~1 min


Włoscy architekci z biura Duccio Grassi zaprojektowali nowy sklep Max Mary w Hong Kongu.

 

ugooMLjuxPTRHogJWyOtdv0HvKN1EgvTpLwPaK5trheSztqU3wbfCnrJ2pmZ_wycinanka1.jpg

Architekci z włoskiej pracowni Duccio Grassi zaprojektowali sklep Max Mary w Hong Kongu. Z założenia wnętrze miało się stać witryną dla kolekcji. Pomimo tego,że sklep jest zaopatrzony w przeszkloną fasadę,to nie umożliwia ona podpatrzenia kolekcji z ulicy. Jest to zabieg celowy aby scena kuszenia odbyła się wewnątrz sklepu.

MHZeAz9ta1sU167m8fKczWHoipTY70OhrdS9jBQAwpj88QHTnb9ICRRT62mP_wycinanka2.jpg

Przestrzeń przytłacza geometrią. Dominują materiały takie jak polerowany mosiądz,drewniane parkietyi i białe ściany.Półokrągłe kotary,które wyglądają jak wycinanka,oddzielają od siebie indywidualne kolekcje.

Zobacz projekt wnętrza


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera