Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


It!me - wnętrze restauracji ze sklejki

 

Czas czytania: ~1 min


It!me to restauracja w Ochabach, która serwuje szybkie jedzenie. Projekt wnętrza otrzymał wyróżnienie w kategorii Wnętrze Roku w tegorocznej,17-stej edycji Konkursu Architektura Roku Województwa Śląskiego. Tworząc wnętrze restauracji architekci kierowali się ideą eko designu, objawiająca się w barwie zielonej występującej w logo.

 

N0PmHU25Ko0d1cy800YSjPdiFV7lmsQaccc161Dy0yT9JZLfCQ3paX29fN10_zjedz-mnie1.jpg

Eko wnętrze od Ul Desiygn

Wnętrze restauracji wpisuje się w nurt ekologiczny dzięki użytym materiałom: sufit, ściany i krzesła wykonane są ze sklejki. Wybrano specjalnie wyprodukowaną podłogę z żywicy, aby zmniejszyć potrzebę stosowania bardzo silnych środków czyszczących, które powodują duże zniszczenia w środowisku naturalnym, w szczególności wodnym.

 

 

Postarano się również ograniczyć zużycie papieru do niezbędnego minimum.Dodatkowo postanowiono wyeliminować plastik z opakowań na jedzenie.

6nCF6E01K4hvP2v26yU9q6FaP45wPkLnbP11K11l45pN71gOnnmcRgbqoPN6_zjedz-mnie2.jpg

W pierwszej fazie projektu inwestor nie zakładał powstania sali konsumpcyjnej w obiekcie ze względu na to, że całość miała funkcjonować jedynie w okresie letnim. Większa powierzchnia wnętrza restauracji została uzyskana poprzez zmniejszenie przestrzeni kuchennej i pomieszczeń gospodarczych.

 

Zobacz jak wygląda ekologiczne wnętrze restauracji It!me zaprojektowane przez Ul Design. Odwiedź nasz serwis sztuka-wnętrza.pl i przekonaj się, czy projekt jest wart uwagi!

 

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Aranżacja Wnętrza, Wnętrza Publiczne, Restauracja

Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS
Apartamenty Niemcewicza 17 – nowa realizacja architektoniczna JEMS

Na Starej Ochocie, w otoczeniu przedwojennej zabudowy mieszkaniowej dwa lata temu powstała nowa real ...

Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa
Szkoła z betonu od Zbigniewa Maćkowa

V Liceum Ogólnokształcące we Wrocławiu – to realizacja architektoniczna warta uwagi z wielu powodów. ...

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera