Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja Instytutu Badawczego w Japonii

 

Czas czytania: ~1 min


Czy wnętrze podzielone na wiele mniejszych funkcjonalnych przestrzeni i nie rządzące się praktycznie żadnymi prawami można połączyć w jedno niczym glinę?

 

FH9R0hvT1FpuSbTx5TAixvOVKoS14SgmeEonaR4m44E665Sc9LXh51gqY9KX_inst-japoni1.jpg

Japoński Instytut Technologii w Kanagawie to przykład wnętrza podzielonego na wiele mniejszych funkcjonalnych przestrzeni, które tworzą jedną całość. Sama konstrukcja jak i wnętrze przekraczają utarte granice, „wydeptując” nowe ścieżki poza głównym nurtem.

qVuxaVKoIQH0NslS8CRzC747RyQPKzeFzOkU7POeL45nDFJ4UWQFfSoPSNGN_inst-japoni2.jpg

Autorem projektu jest Junya Ishigami. Wnętrze łączy esencję minimalizmu i surowość użytych materiałów. Dominującym materiałem, z którego wykonano instytut jest szkło, dzięki czemu eskpozycje są widoczne z ulicy.

Zobacz Instytut Badawczy w Japonii


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą
Webinarium Libet: Ekologia w dobrym stylu – nawierzchnie w zgodzie z naturą

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

Bookworm Cabin – dom do czytania
Bookworm Cabin – dom do czytania

Bookworm Cabin – to niezwykłe przedsięwzięcie, wymyślone przez Bartka Kraciuka i Martę Puchalską-Kra ...

Dom z prywatnym Giewontem
Dom z prywatnym Giewontem

Projekt architektoniczny domu jednorodzinnego w Kościelisku już ze względu na lokalizację musiał uwz ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera