Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aluminiowe cekiny na suficie

 

Czas czytania: ~1 min


Pokryty mozaiką z polerowanych, aluminiowych cekinów sufit odbija światło jak rozedrgana tafla wody.

 

iWS8qPJhE7rT9StBKUTCQvyW9t1oxfzQWr2t9c8zoUP8Baywfq9rhAiBDtWL_na-suficie1.jpg

Pokryty mozaiką z polerowanych, aluminiowych 'cekinów' sufit odbija światło jak rozedrgana tafla wody. Takim widokiem wita wchodzących stołówka pracownicza w nowej siedzibie wydawnictwa Spiegel Group w Hamburgu. Jej wnętrze zaprojektowało studio Ipolito Fleitz Group Identity Architects.

2bHE5juDGdnj7Wun7yyb8TJCnN15epY1FqFpKS0hKZqVodrtuhMMIvnn7CnW_na-suficie2.jpg

Wyzwanie, z jakim musieli się zmierzyć projektanci z Ipolito Fleits Group nie było łatwe ze względu na wyjątkową 'stołówkową' tradycję Spiegla. Poprzednią kantynę – dziś objętą ochroną jako dziedzictwo kulturowe – zaprojektował w 1969 r. Verner Panton.

Zobacz wnętrze stołówki


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera