Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja centrum handlowego w Szanghaju

 

Czas czytania: ~1 min


Sotto Sotto jest starym domem handlowym położonym w obszarze starego portu Szanghaju.

 

5x8f4298in02xV0ZBhOLLrZsteW31ELwaFiDv7CykLx53FzMG6iyfYpgoPMg_sotto1.jpg
W obszarze starego portu Szanghaju znajduje się dom handlowy Sotto Sotto. Celem modernizacji było zbudowanie przestrzeni, która byłaby w stanie zapewnić klientom nowe doświadczenie w zakresie zakupów poprzez wymieszanie funkcji zakupowych, rozrywkowych oraz gastronomiczną odbywających się w przestrzeniach przypominających przestrzenie prywatne.
3MVYYTtJABLEqMhouXfT4MPxlSNmGxNKhNJFykNxxPuzjdAlPMPEEsjshW6U_sotto2.jpg

Podstawowym celem projektowania przez architektów było uczynienie przestrzeni podobnie czytelną i przejrzystą, jak literatura. To zdaniem architektów wymusiło rozwiązania, które są bardziej oparte na materiale niż stylu.

Zobaczcentrum handlowe


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera