Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja biura Eegoo Culture

 

Czas czytania: ~1 min


Nowa siedziba firmy Eegoo Culture w Pekinie z założenia miała być antytezą typowych, pudełkowatych biur

 

KxmfWQov6cNHOO7VQ7OdLlRSjWZULvCyD1UZe7XFmVaID4CJZJic9pKbqAZi_komorkowa-antyteza1.jpg

Projektanci ze studia dEEP Architects zaproponowali przestrzeń będącą architektoniczną metaforą ruchu i przepływu idei. Nowa siedziba firmy Eegoo Culture w Pekinie z założenia miała być antytezą typowych, pudełkowatych biur.

GsdWj3xtT7mDK7lhRwiwBt6BbMAQ5kv1qKUNYJhaBn0NjtNpcdaO4n38YAGL_komorkowa-antyteza2.jpg

Podstawową jednostką organizacji przestrzeni stała się komórka. Sekwencyjna, 'komórkowa' struktura wnętrza pozwoliła na stworzenie optymalnego środowiska pracy, a przy tym wprowadzenie różnorodnych funkcji rzadko spotykanych w standardowych biurach.

Zobacz wnętrze biura


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera