Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze oszczędne w kolorze

 

Czas czytania: ~1 min


Długa, wąska i dynamiczna bryła budynku wyrosła wśród tradycyjnej architektury

 

ZztSibIDcwFwXq59ziP41QWm95S8s912ga8CvF4xUnBVmEd9WYLt1an0GevY_57398f5eefcb3-mieta-5.jpg

W północnej dzielnicy Gliwic – Żernikach powstał dom, którego długa, wąska i dynamiczna bryła wyrosła wśród tradycyjnej architektury. Surowa struktura stała się inspiracją dla aranżacjo wnętrza.

C5NqswAD1WBPV7SirblTR1wEP8IvGLq5xa9ISj66YjILSxgrxDyWRBkRMd1t_573999fdcc891-mieta-18.jpg

Za wystrój odpowiadają architekci z Widawscy Studio Architektury. W projekcie postawiono więc na wydobycie form, struktur i materiałów, na oszczędność w kolorze i detalu.

Zobacz białe wnętrze


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera