Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze sklepu - jak w dawnej aptece

 

Czas czytania: ~1 min


Wnętrze jest długie i wąskie więc wzdłuż jednej dłuższej ściany ustawiono całą ekspozycję.

 

vlMF16tYkGtG1E3N48m3IqXydCEXlgVzhoz4GxaBCm9YMahQsHzo4lP507og_aesop1.JPG

Marka Aesop znana jest z niekonwencjonalnego podejścia do aranżacji swoich sklepów. W tym wypadku wnętrze jest długie i wąskie więc wzdłuż jednej dłuższej ściany ustawiono całą ekspozycję. Produkty poukładano na spektakularnej konstrukcji z różnowymiarowych pudełek.

LcUHnT4kr64DTgLpjfJo1occQnGf9uxiwnHaP8FwDuf5f9VFWfmaZJjlPut2_aesop2.JPG

Inspiracją dla projektantów były dawne apteki, w których buteleczki z różnymi specyfikami stały w równych rzędach na półkach. Pudełka są wykonane z drewna, które oszlifowano tylko z jednej strony aby wyglądały inaczej z zewnątrz i wewnątrz.

Zobacz aranżację wnętrz


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt
Nowy obiekt architektoniczny od Art-Projekt

Szkoła i przedszkole przy ul. Twardowskiego w Stargardzie – to pierwszy obiekt architektoniczny, pow ...

Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji
Rusza XI edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL - czekamy na zgłoszenia realizacji

Zapraszamy do udziału w jedenastej edycja Plebiscytu Polska Architektura XXL, którego celem jest wsp ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera