Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Mieszkanie z kostką

 

Czas czytania: ~1 min


Okolica, w której znajduje się lokal przechodzi obecnie proces szerokiej transformacji i renowacji

 

W9KLMNuc4WIs4f3cVhEwl3L5dmoM0jPOO6kcKUGIauGsov09aComh2b5v4ce_wokol-kostki.JPG

Cube House to mieszkanie o powierzchni 49 mkw. Autorami projektu wnętrza są architekci ze Studio Schiattarella. Mieszkanie składa się z czterech podstawowych przestrzeni: dziennej, sypialnianej, kulinarnej oraz kąpielowej.

6eynMumJV9rGS4gUkwX5eI70NoSMNrOUA7WgDcAB1F2J2wMKHOA9exCkBbsa_wokol-kostki1.JPG

Na środku pokoju znajduje się sześcian, który mieści w sobie obszerną garderobę. Z zewnątrz- umieszczono w nim różne niezbędne elementy wyposażenia mieszkania, których się zazwyczaj szczególnie nie eksponuje. Zamontowano w nim lodówkę, piekarnik- od strony kuchni, toaletę i bidet od strony łazienki oraz regały- do strony salonu.

Zobacz wnętrze mieszkania


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera