Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Wnętrze jak mała, żyjąca dżungla

 

Czas czytania: ~1 min


Singapurskie biuro Hypothesis przekształciło magazyn w interesującą restaurację wykorzystując rośliny oraz istniejące elementy wyposażenia

 

Ope2w7xEiiZdJ6Ro6KvJZQ2jXe7wB8HCDdUbmRPCUrBcp2FlU9QEGMCTPh7i_vivarium.jpg

Wnętrze restauracji w Bangkoku, w Tajlandii łączy industrialną przestrzeń z ideą vivarium, włączeniem natury w uczłowieczenie surowej i brutalnej przestrzeni magazynu tak, ażeby goście odczuwali przyjemność z przebywania w niej. Autorem projektu jest singapurskie biuro Hypothesis.

vgkByRha8PbmNDisdkwCrz3l9fvDMc3XCxdy02pOySZROKxzhUJTxPePvBAO_vivarium-6.jpg

Dawny magazyn zmienił się w interesującą restaurację wykorzystując rośliny oraz istniejące elementy wyposażenia. Podstawowa konstrukcja została zachowana i pokryta białą farbą, a nowe elementy zostały pomalowane na czerwono, ażeby podkreślić kontrast pomiędzy starym i nowym.

Zobacz wnętrze restauracji


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów
Polska Architektura XXL 2018 - galeria nominowanych obiektów

Trwa głosowanie w Plebiscycie Polska Architektura XXL 2018. Wśród nominowanych w tym roku obiektów s ...

Dom Polny od 81.waw.pl
Dom Polny od 81.waw.pl

Projekt architektoniczny Domu Polnego powstał w pracowni 81.waw.pl. Zgodnie z wolą inwestora, bryła ...

Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice
Webinarium LUG: Na skraju architektury i technologii. Digital engineering na przykładzie Forum Gliwice

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie dla architektów, studentów, wykonawców i wszystkich zainteresowany ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera