Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera


Aranżacja wnętrza dawej fabryki

 

Czas czytania: ~1 min


Loft autorstwa BoA Studio Architetti we włoskim Treviso znajduje się nieopodal zabytkowych murów miejskich, w niewielkiej dzielnicy poprzemysłowej.

 

ElcDiX1Ws489h3uf1r812fN7g98Gm0tdjRCd0LxDrWpEzYfsunZK0XrBJD9w_biel-i-swiatlo2.JPG

Część fabryki z lat 20 i 30tych XX wieku a dokładnie najwyższa kondygnacja otrzymała drugie życie. BoA Studio Architett zaprojektowali tam loft, który zlokalizowany jest we włoskim Treviso. Wieża i główna część budynku są połączone ścieżką z żelaza i szkła.

3N0pnJDcZXcd4VDKeBM7J6yoFAhERi7jpwdlq6KlZEneCG75F5r01V7McXm5_biel-i-swiatlo3.JPG

Po wyburzeniu ścian działowych oczom projektantów ukazało się przestronne wnętrze o wysokości 5 m, składające się ze słupów, belek, sześciu świetlików dachowych i z widokiem na obszerną panoramę miasta. Na antresoli zaaranżowano część sypialną, która ma być całkowicie odrębną od reszty mieszkania strefą. Stanowi coś w rodzaju budynku w budynku, ze swoją własną elewacją i artykulacją.

Zobacz wnętrze loftu


Brałeś udział w projekcie? Opowiedz nam swoją historię.

tagi

Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia
Dom jednorodzinny JRV2 z drewna i betonu ze studia de.materia

Projekt architektoniczny tego domu jednorodzinnego zdeterminowało jego położenie: na stoku skarpy, n ...

Budynek jako pomnik
Budynek jako pomnik

Budynek – pomnik, miejsce pamięci połączone z dziełem architektonicznym – to pomysł, który nie jest ...

Mies van der Rohe Award: polskie nominacje
Mies van der Rohe Award: polskie nominacje

EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award – to najważniejsza nagroda architek ...

KOMENTARZE
Komentarze
Brak komentarzy
Zaloguj się, aby dodać komentarz

Nie przegap okazji!!!

zapisz się do naszego newslettera